Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
że jak ?kamykus pisze:Zauważ Dźwiedź że nie wszyscy dźwigają sprzęt na garbach, taki Prowler naprzykład ma od tego swoją pół tonową krowę
kamykus pisze:Piszę o twoim motórze co pociągnie pół domu
no właśnie tak się zastanawiałem do czego pijesz bo trampuś to jakieś 189 kg na sucho a tyran to jakieś 1800 kg więc doi niczego mi nie pasowało te pół tonykamykus pisze:Zauważ Dźwiedź że nie wszyscy dźwigają sprzęt na garbach, taki Prowler naprzykład ma od tego swoją pół tonową krowę
myśle ,że powinieneś pomyśleć o diecieZirkau pisze:ale zatankowany i z kierownikiem to jednak 400 kg
wczoraj kupiłem - namówiłeś mnie, będę cierpiałlukasz_sp pisze:Ostatnio drogą kupna nabyłem Holenderski namiot jednoosobowy. Koszt 80PLN (transport w cenie bo na miejscu).
Wymiary: wysokość 105 cm, szerokość 90 cm
długość 225 cm
Namiot obszerny jak na jedną osobę, pozostaje jeszcze sporo miejsca na plecak. Wysokość namiotu wystarczająca by spokojnie usiąść mam prawie 190cm wzrostu i bez problemu się mieściłem.
Solidna podgumowana podłoga zrobiona jak by na wyrost w stosunku do dachu, który zbudowany jest z mocnej alej jednak „tylko” bawełny. Nie testowałem w czasie deszczu ale podejrzewam że woda dostanie się do środka a dzięki świetnej, pancernej i szczelnej podłodze już się z niego nie wydostanie.
Całe ustrojstwo otwierać można z obu stron co czyni go dość przewiewnym.
Namiot waży bagatela 8kg (w dużej mierze dzięki podłodze). Właśnie rzeczona waga odpowiada w 95% za dyskwalifikację jako przyjaciela każdego turysty.
Cały czas się zastanawiam jak takie cudo mogło kiedykolwiek trafić do armii. Może na złość, alb w charakterze dodatkowego obciążenia podczas długich forsownych marszów.
Całość wygląda jednak solidnie bliskość ogniska, podobnie jak Polskim pałatkom zapewne mu nie zaszkodzi.
Podsumowując: Namiot świetny, ale do niczego. Szczerze powiedziawszy kupiłem bo swego czasu bardzo mi się podobał i zawsze zerkałem na niego z sentymentem. Z drugiej jednak strony nie skazywał bym tej konstrukcji na kompletną banicję. Może przy zastosowaniu rozsądniejszych materiałów był by całkiem, całkiem…
[...]
może jak złapię w dobrej cenie kolejny ???Namiot jednoosobowy ale dzięki zamkom błyskawicznym można go powiększać poprzez doczepianie takich samych