tak na allegroGryf pisze:Na allegro?greenshadow pisze:"Rozwój teorii puszczańskiej" Wyrwalskiego.
a dokładnie tyt: ROZWÓJ IDEI PUSZCZAŃSKIEJ W SKAUTINGU 1902-1939. Tadeusz Wyrwalski.
nie wiem skąd mi się wzięło "teorii"
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
pierwszy już dawno w szczecinie czytany przez innychGryf pisze:To już drugi egzemplarz? Ubiegasz mnie bo nie mogę nigdzie trafić na ten tytuł.
W razie czego masz u mnie ksero. Jako rarytas kolekcjonerski tak, ale sama treść nie powala. Tak samo z książką Wyrwalskiego w Drużynie wiejskiej (błędny tytuł książki nadany przez wydawnictwo) Książki atrakcyjne na przełomie lat 80/90, dziś stanowią ciekawostkę bibliofilską.greenshadow pisze:mam na liście zakupów "Poradnik harcerza" ale nie jest w pierwszej kolejnościGryf pisze:greenshadow, Trafiłeś na inne książki Wyrwalskiego? Mi udało się nabyć na allegro aż 2 Poradniki harcerskie.
:diabel2:puchalsw pisze:Szanowni Państwo!
Poznajcie Serafinę! Nową wybrankę serca, naszego forumowego kolegi Marshalla.(...)
Matka nic nie wie! Siedź cicho synku, dam Ci podotykać SerafinęGrigor pisze:Tatko, jak ma się matka nie dowiedzieć to musisz dać wypróbować tej swojej nowej kochankiNiezła z niej sztuka
Będzie się działo! Może jeszcze raz zareklamujmy Zlot, coby więcej ludzi Recona się pojawiło:ewa pisze:Samochód na zdjęciach znam, pieska też. Serafiny jeszcze nieOj się będzie działo na zlocie
![]()
wszak to będzie ICH pierwszy raz
Marshall bracie czy masz mocną głowę
Puchal, zabieram ekipę trzech Pokemonów w wieku 9-13 lat. Dwóch z nich już znasz.puchalsw pisze:Marshall? Płyniesz sam czy z kimś jeszcze? Bo jak sam, i jeszcze nie nauczyłeś się świderkować, to będzie bolało
Mnie bolało za pierwszym razem
Tym bardziej, że Ty od siebie masz rzut Morą...lukasz_sp pisze:Oj Kusicie panowie kusicie...
Aaale fajny! Za 20 lat dorobisz dłuższy uchwyt, doczepisz torbę, zarzucisz berecik z antenką na głowę i będzie jak znalazł zestaw na zakupy.puchalsw pisze:U mnie wózek RUK CANOE LUX.
Super! Zarówno jedna jak i druga pozycja...greenshadow pisze:a ja znów starą literaturę nabyłem
Seton "Zwierzęta które znałem" 1960r
Hansen "Wilk, który nigdy nie śpi" 1992r.
za łącznie 10zł