I takie artefakty oglądać wiosną :-/rumak pisze:Zresztą bez przesady to nie Syberia, tu nie ma wiecznej zmarzlinyNo wiesz, zawsze możesz się podcierać śniegiem hehehe.
Sprawy fizjologiczne
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Nie mogłem tego nie wstawić - książka dla najmłodszych odnośnie tematu
http://www.chamsko.pl/7910/kupa

Prawdziwą porażką jest nie przegrać, lecz w ogóle nie podjąć walki.
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
to ilość w metrowym dołku po 4 dniach, wiec możesz sobie uświadomić jak czesto go odwiedzano ;-D
dechy ważyły około 0,5 kilo, kilka gwoździ - nie wiem czy jest sens kupywania shit-boxu ktory nie wytrzymuje wagi większej niż 80 kilka kilo. Poza tym deski można wyrwać za darmo.
dechy ważyły około 0,5 kilo, kilka gwoździ - nie wiem czy jest sens kupywania shit-boxu ktory nie wytrzymuje wagi większej niż 80 kilka kilo. Poza tym deski można wyrwać za darmo.
Lotus Turbo Challenge II
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Bym to ulepszył - owinął folią przynajmniej w kierunku nóg, żeby po nich nie sikać i żeby nie było piegów w przypadku rzadszej formy kupy
I moskitiera by się zdała, żeby komary nie gryzły
A tak w ogóle to bardzo mi się podoba :p

"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
Przyznam, że nie chciało mi się brnąć przez 6 stron..ale 
Mój sposób na higienę na wyjazdach jest banalnie prosty: genialny wynalazek nawilżanych chusteczek do dupki niemowlaczka. Nie dość, że masz się czym podetrzeć to jeszcze myjesz sobie zadek, a i do innych upaćkanych rzeczy mogą się okazać przydatne.
Wielkość opakowania można dobrać do potrzeb wyjazdu.
Paniom polecam też plik wkładek higienicznych.

Mój sposób na higienę na wyjazdach jest banalnie prosty: genialny wynalazek nawilżanych chusteczek do dupki niemowlaczka. Nie dość, że masz się czym podetrzeć to jeszcze myjesz sobie zadek, a i do innych upaćkanych rzeczy mogą się okazać przydatne.

Paniom polecam też plik wkładek higienicznych.
Na litość boską, królowo, czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? ...to czysty spirytus!
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
Hmmm... a co robisz później ze zużytą chusteczką?Karuda pisze:genialny wynalazek nawilżanych chusteczek do dupki niemowlaczka. Nie dość, że masz się czym podetrzeć to jeszcze myjesz sobie zadek, a i do innych upaćkanych rzeczy mogą się okazać przydatne.

"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcji" - Mark Twain.
-
- Tytuł użytkownika: pseudonim Loretta
Wiem, jeden z najpopularniejszych akcesoriów turysty, super hiper, czyści, myje, ładnie pachnie....Karuda pisze:(...) genialny wynalazek nawilżanych chusteczek do dupki niemowlaczka. (...)
Ale nie doprowadza Was do szału pozostawiany nalot na skórze? Okropność, czuję się zapaćkany po użyciu, aż do zmycia tego świństwa. A próbowałem wielu producentów.
- Q_x
- Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Birken, na zapytanie "How to wipe your butt in the wild" to był drugi wynik w YT, o wiele ciekawszy od pierwszego.
O kamieniach już było, musiało, bo to popularny sposób, pdobnie jak lewa ręka i butelka z wodą w prawej. Mądra rada z widzianego kiedyś filmiku: wyrzucać daleko zużyte kamienie.
Jak ktoś ma problem żeby wykombinować jak przykucnąć, zrobić co trzeba i się podetrzeć czymś, co jest pod ręką, to nie powinien być sam w lesie.
Zaczynam się zastanawiać nad topologią tego tematu, wyłaniają się pewne grupy problemów i rozwiązań, np.:
- co zrobić, żeby usiąść jak w domu
- co zrobić, żeby się nie przewrócić jak nie ma na czym usiąść
- czym się podetrzeć, kiedy nie ma papieru jak w domu
- jak to robią ludzie, którzy w domu nie mają toalet z sedesem, papierem i bieżącą wodą
Albo level wyżej, ale jeszcze nie guru:
- jak przytrzymać odzież, żeby jej nie zafajdać
- czy można wycierać się X, Y albo Z
itd.
I to w momencie kiedy wszystko wiadomo od zawsze: jak da radę, to wykopać dołek, można byle czym, w ostateczności butem, kucnąć, załatwić się, podetrzeć czymkolwiek, zakopać, ew. zredukować zniszczenia do minimum.
O kamieniach już było, musiało, bo to popularny sposób, pdobnie jak lewa ręka i butelka z wodą w prawej. Mądra rada z widzianego kiedyś filmiku: wyrzucać daleko zużyte kamienie.
Jak ktoś ma problem żeby wykombinować jak przykucnąć, zrobić co trzeba i się podetrzeć czymś, co jest pod ręką, to nie powinien być sam w lesie.
Zaczynam się zastanawiać nad topologią tego tematu, wyłaniają się pewne grupy problemów i rozwiązań, np.:
- co zrobić, żeby usiąść jak w domu
- co zrobić, żeby się nie przewrócić jak nie ma na czym usiąść
- czym się podetrzeć, kiedy nie ma papieru jak w domu
- jak to robią ludzie, którzy w domu nie mają toalet z sedesem, papierem i bieżącą wodą
Albo level wyżej, ale jeszcze nie guru:
- jak przytrzymać odzież, żeby jej nie zafajdać
- czy można wycierać się X, Y albo Z
itd.
I to w momencie kiedy wszystko wiadomo od zawsze: jak da radę, to wykopać dołek, można byle czym, w ostateczności butem, kucnąć, załatwić się, podetrzeć czymkolwiek, zakopać, ew. zredukować zniszczenia do minimum.