Dokonałem w swoim Vicku kilku zmian, których to opisem i zdjęciami chcę się podzielić (może komuś się przyda/spodoba). Nie ma niestety działu MOD więc wstawiam do DIY (jeśli moderatorzy uznają, że zły dział to proszę o wyrozumiałość i ew. przeniesienie).
W pierwszej kolejności dodałem Vickowi klips odkręcony z jakiegoś starego scyzoryka. Operacja jest prosta, ściągamy okładzinę, nawiercamy (tworzywo jest tak miękkie że nawierciłem trzymając wiertło w palcach), przykręcamy klips. Dodatkowo zalałem wkręcone śrubki klejem typu kropelka.
Następną modyfikacją było zaplecenie bezpośrednio na "oczku" Vicka kutasika, który ułatwia wyciąganie z głębokich kieszeni itp.
I ostatnią a zarazem najbardziej znaczącą jak dla mnie modyfikacją, była zmiana jednej z okładzin na pochodzącą z modelu Compact (wg mojego research-u okładziny z Huntsman Plus posiadają takie same wycięcia). Zmiana ta ma na celu doposażenie scyzoryka w miejsce na długopis i szpilkę (w przypadku dodania szpilki zaleca się również doposażenie scyzoryka w mini-śrubokręt wkręcany w korkociąg gdyż ów śrubokręt zapobiega wypadaniu szpilki). Okładziny powinny pasować do większości modeli 91mm bez dodatkowego przerabiana.
Modyfikacje te są naprawdę tanie a doposażają małego Vicka w przydatne funkcje. Szpilka przydała mi się już przy wyciąganiu małej drzazgi której nijak nie dało się chwycić Vickową pęsetą.
Poniżej zdjęcia ukazujące opisywany scyzoryk:
https://picasaweb.google.com/1006520161 ... xCamperMOD
Victorinox Camper+ MOD
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- SmileOn
- Tytuł użytkownika: the violinist
SmileOn
"O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało."
"O to chodzi jedynie,