To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
www.reconnet.pl
survival, turystyka, militaria - forum

Leśna kuchnia - Mało znane

Mr.Bogus - 2016-05-11, 11:51

Odkopuję temat.

Grzybobranie rozpoczęte - znalazłem dzisiaj smardze :D

Będą do obiadu :-D

Parthagas - 2016-05-11, 16:09

U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem.
Mr.Bogus - 2016-05-11, 20:55

No to żałuj.

Smardze z mięskiem zjedzone - mniam :mrgreen:

GawroN - 2016-05-12, 07:56

U mnie w ogródku tez wyrosło parę - wypadałoby jer zjeść. Trzeba je jakoś obrabiać przed zjedzeniem inaczej niż zwykłego grzyba np. do jajecznicy? A może nadają się do czego innego ?
Mr.Bogus - 2016-05-12, 08:35

Do jajecznicy jak najbardziej - tak jak inne grzyby.

Tutaj kilka innych inspiracji, jak byś miał wysyp:

https://smacznapyza.blogspot.com/2015/04/smardze-wiosenne-grzyby-co-przygotowac.html

Parthagas - 2016-05-12, 16:08

Może jeszcze wyrosną nowe? Było ich kilkdziesiąt, wiadro 10l uzbierałby.
acia1065 - 2016-06-06, 10:42

Parthagas napisał/a:
U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem.

Pogratulować teścia :D



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group