Leśna kuchnia - Mało znane
Mr.Bogus - 2016-05-11, 11:51
Odkopuję temat.
Grzybobranie rozpoczęte - znalazłem dzisiaj smardze
Będą do obiadu
Parthagas - 2016-05-11, 16:09
U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem.
Mr.Bogus - 2016-05-11, 20:55
No to żałuj.
Smardze z mięskiem zjedzone - mniam
GawroN - 2016-05-12, 07:56
U mnie w ogródku tez wyrosło parę - wypadałoby jer zjeść. Trzeba je jakoś obrabiać przed zjedzeniem inaczej niż zwykłego grzyba np. do jajecznicy? A może nadają się do czego innego ?
Mr.Bogus - 2016-05-12, 08:35
Do jajecznicy jak najbardziej - tak jak inne grzyby.
Tutaj kilka innych inspiracji, jak byś miał wysyp:
https://smacznapyza.blogspot.com/2015/04/smardze-wiosenne-grzyby-co-przygotowac.html
Parthagas - 2016-05-12, 16:08
Może jeszcze wyrosną nowe? Było ich kilkdziesiąt, wiadro 10l uzbierałby.
acia1065 - 2016-06-06, 10:42
Parthagas napisał/a: | U mnie wyrosło ich mnóstwo pod żywopłotem z dzikiego wina, ale teść wcześniej obok pryskał drzewka, więc ich nie ruszałem. |
Pogratulować teścia
|
|
|